1. Home
  2. Inspiratie
  3. Dit zijn ze: de trends voor najaar 2017

Dit zijn ze: de trends voor najaar 2017

Door Britte Kramer - Donderdag 10 Augustus 2017 | 17:40

Je zou denken dat het al herfst is, maar nee. Voorlopig dealen we slechts met de lasten, maar: er komen nog lusten aan! Hoewel mode zich steeds minder aantrekt van trends en seizoenen, trekken we – op basis van de FW17-shows – toch wat conclusies. Doe er je voordeel mee.

 

najaarstrends 2017

Waar het vorig jaar, en zelfs vorig (of nouja, huidig dus) seizoen nog een gezellige boel was in onze kast, gaan we nu langzaamaan meer de sombere kant op. Iets meer donkere tinten, matter en grauwer. Echte herfstkleuren, dat wel – met roze als uitzondering.

Als we dit even modewetenschappelijk analyseren – als in: de mode weerspiegelt de maatschappij – dan zijn we met z’n allen pessimistisch over de toekomst (donkere tinten), maar hebben we wel nog een greintje hoop (roze). Hm, klinkt aannemelijk.

Anyway, als je een olievlek voorstelt in een herfstbos, met een verdwaald balletschoentje erin, dan kom je ongeveer uit op het kleurenpalet van FW17. Zie zelf:

 

ROZE!

Oehoe! Het ziet er – tegen alle verwachting in – naar uit dat roze een blijvertje is. Sterker nog: het is misschien wel dé hoofdkleur komend seizoen. En da’s maar goed ook, want dat vrolijkt het verder toch best sombere kleurenpalet flink op. Combineer het deze winter eens met de vijfde kleur uit het rijtje: de kleur van oude port.

MORE = MORE

Wie ooit bedacht heeft dat less more zou zijn mag van ons nog wel een les(s)je mode. Waarom zou je je inhouden als je prints kunt combineren met opvallende stoffen, silhouetten, kleuren én versiersels? Lang leve de lol! Gelukkig denkt Gucci’s huidige frontman, Alessandro Michele, hier precies zo over, en dat zullen we weten ook! Nu Gucci – zonder gêne en met veel succes – over de top gaat, springen er steeds meer fashionschapen over de dam, en struikelen we – als gevolg daarvan – op steeds meer plekken over ruches, glitter, en andere gekkigheid.

LANG ZULLEN ZE WEZEN

Watte? De rokken. Die mogen lang. En met rokken bedoelen we uiteraard ook jurken. Jassen ook, overigens, en broeken, maar laten we de focus toch even op de jurk houden. Of je nu houdt van dramatische, over-de-grond-slepende gewaden of dat je je lekkerder voelt in een kittig model met kokerrok; zolang de knieën bedekt zijn ben jij helemaal bij de tijd.

Shop de mooiste maxi-jurken >

EN VERDER:

Sportswearinvloeden, donker denim, transparantie, en exact dat wat jij mooi vindt en waar jij je lekker in voelt. De mode was nog nooit zo vrij, en de keuze nog nooit zo reuze! 

Lees ook