1. Home
  2. Inspiratie
  3. Trend report: oranje jurkjes

Trend report: oranje jurkjes

Door Elise Takkenberg - Maandag 01 Juli 2013 | 09:30

Trend: oranje jurkjes | Jurkjes.nl

In Nederland is oranje de kleur van Koningsdag, tompoezen op 30 april en voetbalwedstrijden. Oranje zie je, buiten de feestelijke geleden om, bijna nooit terug in het straatbeeld. De kleur doet ons denken aan deze feestelijke dagen en wordt daar dan ook te snel mee geassocieerd. Zonde, vinden wij. Oranje is namelijk een prachtige kleur!

De zomer komt eraan en je hebt hoogstwaarschijnlijk al een vakantie geboekt. Als je het vervelend vind om in Nederland oranje jurkjes te dragen, kun je er altijd voor kiezen om de jurkjes mee te nemen op vakantie. In Spanje, Griekenland of Turkije kijkt niemand op van deze felle kleur. Met een zongebruinde huid ziet het jurkje er nog leuker uit, dus sla je slag!

Oranje jurkjes combineren

Combineer een oranje jurkje met andere vrolijke kleuren zoals roze en geel. Kies niet meer dan twee kleuren, anders wordt je outfit erg druk. Tenzij je ervaring hebt met color blocking, dan kun je altijd een poging wagen. Op vakantie draag je immers een stuk minder kleding vanwege het warme weer en een oranje jurkje heeft weinig extra’s nodig. Dit betekent dat je minder items hoeft te combineren!

Je hoeft niet per se te kiezen voor een neon-oranje variant, er zijn ook veel oranje jurken met een roze of beige ondertoon. Dit pastelkleurtje past ook prima in jouw zomergarderobe!

Om jou op weg te helpen hebben wij de leukste oranje jurkjes voor je geselecteerd. In de selectie zitten fel oranje jurkjes, maar ook pastelkleurige jurkjes. Het is leuk om beide varianten aan te schaffen, zo kun je lekker afwisselen!

Klik hier om naar alle oranje jurkjes te gaan. Happy shopping!

Oranje jurkjes online | Jurkjes.nl

V.l.n.r: Dark Pink € 49,95, Vila € 49,95, Blend € 39,95, mint&berry € 44,95, mint&berry € 104,95

Oranje jurken op Jurkjes.nl

V.l.n.r: mint&berry € 44,99, mint&berry € 39,95, John Zack € 49,95, Ax Paris € 32,95, Jeane Blush € 49,99

Lees ook

Jurkjes.nl maakt gebruik van cookies. Doorgaan betekent akkoord.