1. Home
  2. Inspiratie
  3. Je eigen capsule wardrobe creëren? Wij laten je zien hoe!

Je eigen capsule wardrobe creëren? Wij laten je zien hoe!

Door Hiran Tawfik - Donderdag 01 Maart 2018 | 10:00

Een capsule wardrobe, oftewel een mini garderobe, houdt in dat je ongeveer 37 kledingstukken per seizoen in je kledingkast hebt hangen. Per seizoen kunnen daar 4-6 items bij komen. Hierbinnen horen natuurlijk de basics zoals broeken, jassen, blazers en topjes, maar de rest van je capsule wardrobe bestaat natuurlijk uit jurkjes! 

 

Wat zo fijn is aan de capsule garderobe-methode is dat het je geld bespaart. Ook zal je tijd en energie winnen, omdat je uiteindelijk minder kleding in je bezit hebt maar wel dé perfecte items die makkelijk te mixen en matchen zijn met elkaar. Wij willen ’s ochtends lekker langer in ons warme bed liggen, dat wil jij toch ook?

 

Zo ga je aan de slag

Allereerst haal je alles uit je kast en ga je alle kledingstukken na. Stel jezelf de volgende vragen; ‘Past het nog?’, ‘Heb ik het in de afgelopen zes maanden gedragen?’ en misschien wel de belangrijkste vraag ‘Voel ik mij er zelfverzekerd in?’. Als NEE het antwoord is op alle vragen, dan is het tijd om afscheid te nemen. Misschien is het een optie om je kleding te verkopen op een leuke vlooienmarkt? Of wellicht is het wel leuk om met een aantal vriendinnen een ruildagje te houden. One woman’s trash is another woman’s treasure.

Een zwart jurkje is je beste vriendin

Broeken en topjes zijn vaak makkelijk te vinden voor in je garderobe, maar misschien vind je dat na een tijdje saai worden. Daarom is het leuk om ook een aantal jurkjes te hebben om je kledingkast op te fleuren! Welke jurk kun jij nu het beste aanschaffen voor in je basis garderobe? Keep it simple en kies allereerst een goed basic jurkje. Bijvoorbeeld een t-shirt jurk or your good old little black dressDeze kun je makkelijk dragen met een leuk jasje, met een paar hakken voor een wat meer feminine look of houd het casual en draag het met sneakers.Capsule wardrobeMet jouw capsule wardrobe kun jij je jurk combineren, hoe je het maar wilt. Als je de schoenen verandert, dan verander je de outfit compleet. Wat je ook zou kunnen doen is een gekleurde panty aantrekken of een andere tas dragen. Ook kun je leuke accessoires toevoegen zoals een hoed of grote oorbellen. Je hebt niet per se een little black dress nodig, maar een zwarte jurk is wel geschikt voor elke gelegenheid én is makkelijk te combineren.

Spijkerjurkjes: dé trend voor iedereen

Spijkerjurkjes zijn hot en ook deze kunnen ook gewoon aan je capsule wardrobe toegevoegd worden! Denim is altijd goed namelijk en je kunt je jeans natuurlijk altijd gewoon eenvoudig inruilen voor een denim jurkje. Hoe combineren we ‘m? Met een gezellige top onder je jurk, breek je je outfit. Maak het af met wat extra accessoires (die zijn niet inclusief in je capsule wardrobe) en make those heads turn.Capsule wardrobe

Ga voor een print

Natuurlijk is het niet nodig om alleen een plain jurk te hebben, misschien wil je een leuke print op je jurk? Ja hartstikke cool natuurlijk, maar hoe combineer je dat? Je zou het kunnen dragen met een trui. Zo lijkt het net alsof jij een rok aan hebt! Of je kunt bijvoorbeeld je jurkje afstylen met een riem om je middel om wat extra taille te creëren. Capsule wardrobeHoe fijn is het dat je één jurk op verschillende manieren kunt dragen? Ben jij al van plan om je eigen capsule wardrobe te creëren én meteen te besparen in je budget en tijd? Wij zijn benieuwd!

Shop hier je favoriete jurkjes >

Lees ook