1. Home
  2. Inspiratie
  3. Sexy jurkje voor een date? Zo creëer je de juiste look!

Sexy jurkje voor een date? Zo creëer je de juiste look!

Door Darcy Oerlemans - Woensdag 02 November 2016 | 16:29

Tinderdate met de (potentiële) liefde van je leven? Dan wordt het hoog tijd om een van die sexy jurkjes uit de kast te trekken. Zo eentje waar zijn mond van openvalt – omdat je er zo ongelofelijk mooi uitziet natuurlijk, en niet omdat je iets té sexy gekleed bent. Hulp nodig? Zo ben jij sexy zonder over het randje te gaan!

sexy jurkjes

Sexy = bloot? Nee!
Les nummer één in de sexy-jurkjes-handleiding: sexy hoeft niet altijd bloot te zijn. Natuurlijk kan het supermooi zijn om wat huid te laten zien, maar je kunt die sexy look ook op een andere manier naar boven brengen. Vaak is dit juist éxtra sexy, omdat er nog genoeg aan de verbeelding overgelaten wordt, en ja, dat smaakt nu eenmaal naar meer… Ga bijvoorbeeld voor een prachtige figure hugging kokerjurk, een jurk met een kanten overlay waar je nét genoeg huid doorheen ziet, of een rode jurk. Deze kleur wordt door mannen als de meest verleidelijke kleur gezien, en staat bovendien voor zelfverzekerdheid en attitude.

Doseer en accentueer
Mocht je wel voor een beetje bloot willen gaan, dan is daar natuurlijk niks mis mee. Overdrijf alleen niet. Een diepe decolleté bij een mini-jurk die ook nog eens een lage rug heeft, is ongetwijfeld een beetje teveel van het goede. Kies liever één zone uit waar je trots op bent en die je wilt accentueren, bijvoorbeeld je slanke benen, en doseer de blootheid daar met een hoge split. De andere zones hou je wat rustiger en bedek je met een prachtige jurk. Ook je boezem mag best geaccentueerd worden, met een halterjurk bijvoorbeeld, maar kies er dan eentje die aan de onderkant wat langer is. Onthoud: doseer en accentueer!

Finishing touch
Heb je de jurk gevonden waarmee je je date met strik en al gaat inpakken? Als je de tips hierboven hebt gevolgd, heb je als het goed is een sexy, maar subtiel exemplaar te pakken. Daaronder kun je dus best een mooie pump dragen. Qua make-up mag je ook op de verleidelijke, mysterieuze tour: een klassieke cat eye, wat donkere oogschaduw en eventueel felgekleurde lippen, afhankelijk van de kleur van je jurk. Bij een zwarte jurk rock je gerust een rode lippenstift, maar bij een rode jurk kan het nogal dubbelop zijn. Enne, denk ook na of je überhaupt je lippen wilt kleuren, als je van plan bent ze te gebruiken die avond…

Lees ook