1. Home
  2. Inspiratie
  3. Plussize jurken voor elk figuurtype

Plussize jurken voor elk figuurtype

Door Hiran Tawfik - Donderdag 15 Maart 2018 | 10:00

Heb jij moeite bij het vinden van een jurk die je 100% leuk vindt? Zijn de plussize jurken die je tot nu toe hebt gezien, niet jouw stijl? Turn that frown upside down! Wij hebben de leukste jurken met een ‘maatje meer’ speciaal voor jou bij elkaar gezocht, zodat het veel makkelijker wordt om een keuze te maken. Ook hebben we een aantal tips voor jouw zoektocht naar de perfecte grote maten jurk. Veel lees plezier! 

On trend met elke maat

Het is belangrijk dat jij je lichaam kent en weet welk figuur jij hebt, zodat je beter kunt bepalen welke items het beste bij je passen. Wat iemand met een appel figuur draagt, is vaak minder goed geschikt voor een peer lichaamstype. Elk lichaam is anders (thank god, zou heel saai zijn anders!), het is daarom erg belangrijk om te weten wat jij wilt showen en wat je liever verbergt. Als jij je niet comfortabel voelt wanneer je de trends volgt, no worries! Lekker niet doen dan. Niet iedere modetrend zal ook geschikt zijn voor iedereen. Maar gelukkig worden de trends wel doorgetrokken in de mooiste plussize collecties, dus ook wanneer je dus geen maatje 34 hebt kun je er super fashionable uitzien!

Girl with Curves - plussize jurken

Plussize jurken: show your curves

Size is just a number. Kledingmaten verschillen per merk en shop, probeer daarom altijd naast je reguliere maat een maat groter en kleiner te passen. Draag een jurk dat jouw figuur omhelst en blijf uit de buurt van baggy kleding. Door het dragen van een oversized outfit, zal jij er groter uitzien dan dat je werkelijk bent. En dat is natuurlijk zonde, just show them your curves! 

Wat is jouw favoriete lichaamsdeel? Misschien zijn het je killer legs of je decolleté? Probeer hier achter te komen en kies vervolgens een jurk die precies laat zien wat jij wilt laten zien! Zo kun je een plussize jurk dragen met een diepere hals of jouw favoriete jurkje combineren met een paar mooie hakken zodat je benen geaccentueerd worden. Work with colour, draag een gekleurde statement ketting om de aandacht te richten op je decolleté. Wat dacht je anders van een opvallende riem om je taille te accentueren? Hierdoor kun jij je favoriete lichaamsdeel benadrukken, dus wees creatief met accessoires!

Wij hebben ons favoriet al, jij ook? Als hij er hier niet tussen zit, dan kun je ‘m hier vinden! De leukste plussize jurken in één overzicht, hoe handig!

beeld cc: Girl with Curves

Lees ook