1. Home
  2. Inspiratie
  3. Plussize? Je bedoelt fabulous size!

Plussize? Je bedoelt fabulous size!

Door Sanne Van Der Ploeg - Donderdag 24 November 2016 | 17:01

Het is voor veel vrouwen met een maatje extra nog altijd een struggle: het vinden van dé perfecte jurk. Omdat wij van mening zijn dat dat helemaal niet nodig is (of in elk geval: niet nodig zou móeten zijn), hebben we hulp ingeschakeld, speciaal voor jou!

plus size, fabulous size

Big girl, you are beautiful

Laten we allereerst even de lucht klaren: elk figuur heeft zo zijn voor- en nadelen. Dit is in jouw geval zo, maar net zo goed bij een maatje-36’er. Veel vrouwen met een maatje meer zijn negatief over hun bouw en dat is zó jammer, want ook jouw bouw heeft zoveel voordelen.

Show them curves

Zoals bij alles in het leven, moet je het positieve van je situatie inzien. Het voornaamste voordeel aan jouw figuur is dat je prachtige vrouwelijke rondingen hebt, die er in elke outfit uitspringen. Weet je wel hóe aantrekkelijk dit is? Show them curves girl!

Stylingtips

Vind je het lastig om het perfecte jurkje bij jouw figuur te vinden? Dan ben je bij Josine van theBiggerBlog.com aan het juiste adres. Josine schrijft wekelijks over fashion voor curvy vrouwen. Wij spraken haar en ze gaf ons een aantal tips mee om met jullie te delen.

Shop your shape

Shop your shape’, wil Josine jullie als voornaamste tip meegeven. Ze raadt je aan om verschillende modellen te passen en te kijken waar jij je het mooist in voelt. Josine draagt zelf vooral skater- of A-lijnjurkjes. ‘Deze modellen passen het beste bij mijn figuur – dat betekent overigens niet dat ik nooit een andere shape draag.’ Verder raadt Josine je aan om goed te kijken hoe de stof van een jurk over je lichaam valt: tekent het heel erg of kleedt het juist mooi af?

De leukste (online) shops met grote maten

Er zijn heel veel merken die grote maten in hun assortiment hebben. Vooral online kun je de mooiste jurken vinden. Yes, ook hier op Jurkjes.nl! Hè wat vervelend nou, dat online shoppen… not! Wij vroegen Josine bij welke merken ze haar favoriete jurkjes scoort. Ze shopt ze vooral bij Manon Baptiste, New Look Plus en Boohoo. (Zelf zijn we ook groot fan van webwinkel navabi.)

Zin in nóg meer tips en inspiratie van Josine? Neem snel een kijkje op theBiggerBlog.com

Shop hier de meest fabulous plussize jurkjes >>

Lees ook