1. Home
  2. Inspiratie
  3. How to dress: zakelijke jurken

How to dress: zakelijke jurken

Door Dionne - Vrijdag 21 September 2018 | 16:34

De temperaturen zakken langzaam. Echter was het deze week nog 23 graden en daar waren we blij mee. Echt waar.  Maar toch verlangen wij stiekem naar najaarsmode. Laagjes, warme knits en eindeloos combineren. We hebben al een aantal herfstmode trends met je gedeeld, maar toch blijft het een uitdaging om een leuke outfit naar werk te bedenken. Je trekt toch gauw hetzelfde aan. Gelukkig zijn zakelijke jurken dit jaar hip en trendy. Denk aan blazer-jurken, een geruit pak, mooie blouse jurken en noem maar op. 

De mannelijke look 

De jaren ’80 in een notendop: oversized schoudervullingen, clipoorbellen en haar met extra volume. Je denkt er misschien vanaf te zijn, maar dit seizoen brengen ontwerpers deze periode terug op de catwalk. Sommige mode trends uit de 80’s willen we zeker graag terug zien. Op een andere manier natuurlijk. Eén van deze trends is de blazer-jurk. Je kunt voor een mooie vintage blazer-jurk gaan, maar je hebt ook high street shops die deze trend in hun collecties hebben meegenomen. Een key item dat aankomend seizoen niet mag ontbreken in je garderobe! Deze outfit is zeker geschikt voor de zakelijk look, maar kan ook prima tijdens de borrel na werk. Ga voor klassiek zwart of de checkered print.

Zakelijke jurken

Parisian Chic

Als we de Instagram bekijken van Franse bloggers, zien we veel plissé-jurken, kokerjurken en zijden jurken. Ja, je kunt ook prima een satijnen jurk aan in de winter. Draag de jurk met een oversized blazer, trui en sneakers of enkellaarzen en je hebt een elegante winteroutfit.

Zakelijke jurken

Klassieke look

Iedere vrouw heeft wel een klassiek jurkje in haar kast hangen die ze naar business meetings of andere belangrijke gelegenheden kan dragen. Wil je toch niet al te stijf? Dan kun je gaan voor een nette leren jurk. Leather is always a good idea! Je kunt natuurlijk kiezen voor een leren mini-jurk, maar je hebt ook enkellange leren jurken. Perfect voor een dag naar kantoor.

Casual Friday 

En met de causal look bedoelen we de wollen maxi-jurk. Een geribde wollen maxi-jurk met bijvoorbeeld een col kraag. Staat hartstikke chique, maar je bent ’s ochtends binnen vijf minuten klaar. Voeg de wollen maxi-jurk toe aan je basics en je hebt altijd iets om aan trekken. Combineer deze trend met lange boots (want ook die mogen weer) en mooie accessoires.

Zakelijke jurken

Toch nog niet helemaal gevonden wat je zocht? Gelukkig is er keuze genoeg! 

Lees ook