1. Home
  2. Inspiratie
  3. Golden Globes 2014: de stijlfeiten

Golden Globes 2014: de stijlfeiten

Door Britte Kramer - Dinsdag 14 Januari 2014 | 09:36

gloden globes

O wat een plezier hadden we, dankzij de jurkenparade van de Golden Globes 2014. We vergaapten ons aan de Gucci-jurken van Mila Kunis en de zwangere Olivia Wilde, aan Julie Bowen en Lupita Nyong’O – die rode robes rockten van respectievelijk Carolina Herrera en Ralph Lauren – en aan Sarah Hyland, die in een Georges Hobeika liet zien hoe mooi roze ook dit seizoen nog kan zijn. We lieten ons verwonderen en inspireren en zetten de keiharde stijlfeiten op een rij.

Korte mouwen/ronde halsjes
Emma Stone gooide in 2011 hoge ogen in haar perzikkleurige Calvin Klein Collection-robe met korte mouwtjes en hooggesloten rond halsje. En dat leek menig stylist onthouden te hebben. Deze editie was er namelijk een ware invasie aan korte mouwen en hooggesloten ronde halsjes – liefst gecombineerd in één jurk. Verder stikte het van de halterneklijnen, spaghettibandjes, V-halzen en zeemeerminrokken. En dan de stoffen: we turfden met name veel exemplaren van of met fluweel.

De roze koek is op
Nadat we de afgelopen jaren alle tinten roze uitgebreid voorbij zagen schrijden, lijkt de roze koek nu op. In plaats daarvan gingen de grande dames nu en masse undercover, in rood dus, over de rode loper. En met en masse bedoelen we dat we evenveel rode als zwarte jurken telden. Een tikje dramatischer en harder dus.

Sowieso leek het gedaan met de pasteltinten: óf een ivoor/levertint of zilver/grijstint, óf een ‘bold colour’, leek het credo te luiden. Want ja, ook knallende tinten geel, groen en blauw zagen we voorbij komen. Maar het meest opvallende was toch wel de grote comeback van de – eveneens vrij harde – combinatie zwart/wit. In color block (die ook in andere kleurstellingen voorkwam) of in bloemenprint, voornamelijk. In de categorie ‘altijd goed’ zagen we tot slot nog wat zwarte jurken met goudkleurige details.

Lanvin, de la Renta, Marchesa, Herrera & Keveza
En dan de designers. Er waren vijf modehuizen opvallend goed vertegenwoordigd:

Lanvin: Emma Roberts, Edie Falco en Emma Thompson
Carolina Herrera: Taylor Swift, Tina Fey en Julie Bowen
Romona Keveza: Melissa Rauch, Monica Potter en Julie Delpy
Marchesa: Heidi Klum, Sarah Paulson en Nancy O’Dell
Oscar de la Renta: Zooey Deschanel, Michelle Dockery en Aubrey Plaza

Andere ontwerpers die goed vertegenwoordigd waren op de rode wandelmat:
Zac Posen, Versace, Gucci, Roberto Cavalli, Tom Ford, Emilio Pucci, Donna Karan Atelier en Dolce & Gabbana.
Maar ook: Prabal Gurung, Georges Hobeika, Jenny Packham, Reem Acra en J. Mendel.

Klik hier om alle jurken nog eens rustig te bekijken.

Bron beeld: twitter.com/goldenglobes

Lees ook