1. Home
  2. Inspiratie
  3. De meest stijlvolle jurkjes voor een winterbruiloft

De meest stijlvolle jurkjes voor een winterbruiloft

Door Ilse Bloemendal - Woensdag 28 September 2022 | 11:37

Het traditionele bruiloft-seizoen is zeker te weten voorbij. Snap je eigenlijk niet zo goed waarom er nog een bruiloft op de planning staat? Wij wel. In de winter ben je zeker van slecht weer. Of nou ja slecht, in ieder geval koud. Je kunt je er 100x beter op voorbereiden dan het wisselvallige weer in de zomer. Je hoeft in ieder geval niet een week van tevoren de weerapp steeds te refreshen. Het kan alleen maar meevallen! Kortom, winterbruiloften zijn een absolute aanrader. Het geeft toch ook juist een sprookjesachtige sfeer? Dit zijn de leukste jurkjes voor een winterbruiloft. 

Spelen met verschillende materialen

Bedank je grote familie of je kennissenkring maar: it’s never-ending. Toch flitst er al gauw door je hoofd: ‘wat trek ik aan naar een winterbruiloft?’ Eigenlijk staat er niet veel tussen de regels voor de outfit van gasten, enkel: draag geen wit. Er is genoeg vrijheid om een outfit samen te stellen en juist daar zit de moeilijkheid. Midi en maxi lengtes zijn nog steeds helemaal hip deze winter. Wij adviseren om met zoveel mogelijk materialen te spelen, bijvoorbeeld velvet, satijn of leer. Want met wit off the menu kun je all kanten op.

Winter jurkjes voor een winterbruiloft

Layer it up! Draag lekker veel laagjes. Lekker warm en je kunt met verschillende materialen en prints spelen. Neem een jasje of kort vestje mee voor ’s avonds. Draag als jas een mooie mantel van wol: een essential in iedere wintergarderobe. In plaats van high heels, kun je ook mooie enkellaarsjes dragen met hak. Vaak zijn deze way more comfortable. Wij hebben een aantal perfecte jurkjes voor een winterbruiloft voor je uitgekozen. Zit er iets voor jou bij? Fingers crossed!

Lange jurk met lange mouwen

Steel de show met een lange jurk met lange mouwen. Zo’n jurk is een makkelijk en warm item om te dragen naar een bruiloft in de winter. Kies voor een toffe print of opvallende kleur. Ook gebreide jurken zijn warm én chic. Draag maxi-jurken met een mooie panty, clutch en hakken en je bent eigenlijk al vrij snel klaar. Maak het af met kleurrijke accessoires. Voordat je helemaal losgaat: vergeet de dresscode van de bruiloft niet.

Jurkjes met pailletten

Voor een feestelijke look ga je voor een jurk die bedolven is met pailletten. Een glitterjurk is ideaal voor een winterbruiloft. Heb je gelijk een jurk voor de feestdagen. Maak je winterbruiloft outfit af met gouden of zilveren accessoires en hakken. Wedden dat iedereen jaloers is op jouw outfit? Ga voor een zwarte, zilveren of gouden variant. We love it! Laat je inspireren door de onderstaande jurkjes.

Voor wat voor jurkje ga jij?

Lees ook