1. Home
  2. Inspiratie
  3. 5x zo kleed jij je winter-proof

5x zo kleed jij je winter-proof

Door Dionne - Dinsdag 04 December 2018 | 09:48

Winter has arrived: een periode waarin je eigenlijk geen zin hebt om over je outfit na te denken. Maar laat de kou niet in je fashion brain kruipen. Koude, barre dagen worden overgenomen door gezelligheid met familie en vrienden. Het frisse weer heeft ook wel iets en je kunt je er prima op kleden. Er zijn wel een aantal regels aan verbonden. Op deze manier kun je heel makkelijk miskopen en een te volle kledingkast voorkomen. Vaak koop je iets omdat je per direct verliefd bent op een item, maar is het een slimme aankoop? Nee. Dit zijn de 5 regels om winter-proof jurken te scoren. Ga je binnenkort shoppen? Keep those rules in mind. 

Ben jij een koukleum? Dan is dit vast niet je favoriete seizoen. Het is koud in Nederland en het wordt probably alleen maar erger. We kijken uit naar de feestdagen, maar de maanden daarna kan het ook nog heel koud zijn en dan begint het pas echt. Helaas. Van ons hoeft het niet zo. Hadden we maar een tijdmachine: Van de feestdagen direct door naar de lente. Om het allemaal zo draaglijk mogelijk te maken kun je bij het shoppen van nieuwe fashion items ook overwegen of het wel slim is om bijvoorbeeld het jurkje met korte mouwen mee naar huis te nemen. Lees snel verder met welke regels je rekening kunt houden!

Winter-proof jurken

Beeld cc: Vienna Wedekind

5x Zo kleed jij je winter-proof

1.  In de winter hebben jurkjes lange mouwen nodig. De meeste jurkjes en tops tijdens de sale-periode in Nederland hebben korte mouwen. Why oh why?! Je kunt het vergelijken met een kater: uit de tijd dat onze was nog in het zonnetje opgehangen kon worden. Die fantastische dagen zijn voorbij en nu zitten we met het overgebleven hoopje ellende. Want laten we eerlijk zijn: iedereen die nu nog met een t-shirt naar kantoor of college komt, kijken we toch een beetje verbaasd aan, head turner alom! Daarom zijn wij geobsedeerd met cardigans die je makkelijk over jurkjes met korte mouwen aan kunt trekken. Hiermee proberen we niet goed te praten dat er heel veel jurkjes met korte mouwen in de winkel hangen, want jurkjes in de winter hebben long sleeves nodig. Case closed.  Plus een jurk met lange mouwen ziet er een stuk eleganter uit dan een mooie jurk met een cardie erover.

2. Het moment van de little black dress. Don’t let this moment go to waste please. Iedere winter komt de little black dress even om de hoek kijken. De lente/zomer is de tijd voor linnen jurken met blote benen. Nu mag je de mooiste panty uit de kast trekken die prachtig staat bij deze klassieker. Doe-het! Nu het nog niet te laat is en de winkels niet alweer volhangen met jurken waar je absoluut geen donkere panty bij aan kunt trekken. Anders krijg je er 100% zeker spijt van. Want een little black dress is namelijk altijd een goed idee, toch? Je ziet eruit alsof je zo van de catwalk loopt en je doet er eigenlijk niet zoveel moeite voor, that’s an easy win no? 

3. Doe voorzichtig met metallics en sequins. En daarmee bedoelen we niet dat je sequins heel makkelijk kunt verliezen, hoewel dat ook ontzettend irritant kan zijn. Wees je er ook van bewust dat pailletten in de afgelopen van glamour naar ‘overkill’ zijn overgewaaid. En voor die eerste look ga jij hopen wij. Draag een jurk met pailletten onder een blazer of cardigan voor een weekendlunch en kies een subtiele jurk uit met sequins voor een avondje uit. Pailletten en metallic vallen op en ogen al snel een tikkie ordinair.

4. Vandaag is rood. Het hoogtepunt van de winter is toch voor de meeste mensen Kerst. Om deze reden houden we allemaal van de kleur rood in de winter en gelukkig is modeland het daarmee eens. Als je om je heen kijkt zie je genoeg fantastische items in de kleur rood. Spice it up en voeg rood toe aan je garderobe! Wij worden daar massaal gelukkiger van.

5. Draag warme kleding. Allemaal leuk die mantels met misschien 10% wol, maar warm is het niet. Trakteer jezelf dit jaar op een proper coat, want daar ga je veel aan hebben dit seizoen. Heerlijk voor die fietstochtjes: een aankoop waar je nooit spijt van gaat hebben. Check altijd het label voordat je op de toonbank afstormt! Hetzelfde geldt voor jurkjes en truien.

Shop winter-proof jurkjes hier

Fijngebreide jurk beige

-20%

MS Mode

€ 39,99

€ 31,99

Fijngebreide jurk donkergroen

-20%

MS Mode

€ 39,99

€ 31,99

Pcellen Tuniek

Pieces

€ 39,99

Gestreepte fijngebreide jurk zwart/wit

-20%

comma

€ 119,99

€ 95,99

Kerst Gebreide Jurk

-50%

Vila

€ 52,99

€ 26,45

Gebreide Col Tuniek

-30%

Vila

€ 39,99

€ 27,95

Lange Mouwen Gebreide Jurk

Vila

€ 42,99

Col Gebreide Jurk

-30%

Vila

€ 42,99

€ 30,05

Col Gebreide Jurk

-30%

Vila

€ 42,99

€ 30,05

Col Gebreide Jurk

-30%

Vila

€ 42,99

€ 30,05

Gebreid Bodycon Jurk

Vila

€ 34,99

Fijngebreide jurk met grafische print en ingebreid patroon beige/ ecru

-30%

Cache Cache

€ 40,00

€ 28,00

Lange Mouwen Gebreide Jurk

-50%

Vila

€ 39,99

€ 19,95

Lange Mouwen Gebreide Jurk

Vila

€ 39,99

Lange Mouwen Gebreide Jurk

Vila

€ 39,99

Fijngebreide jurk wit

-47%

Mango

€ 29,99

€ 15,99

Fijngebreide bodycon jurk zand

-50%

Mango

€ 39,99

€ 19,99

Grofgebreide jurk met wol lichtgrijs

-43%

Mango

€ 39,99

€ 22,99

Fijngebreide jurk zwart

Mango

€ 39,99

Lange Mouwen Gebreide Jurk

Vila

€ 44,99

Toch niet helemaal wat je zoekt? Misschien zijn deze lange mouwen jurken die je warm houden misschien iets voor jou? 

Lees ook