1. Home
  2. Inspiratie
  3. Nieuwe trend: jurkjes voor mannen!?

Nieuwe trend: jurkjes voor mannen!?

Door Arantxa Brammerloo - Donderdag 23 April 2015 | 09:53

Jaden Smith is de afgelopen weken een aantal keer gespot… in een jurkje. De 16-jarige zoon van acteurskoppel Will en Jada Pinkett Smith is helemaal enthousiast over zijn nieuwe look en heeft op Twitter zelfs aangegeven dat hij graag vrouwenkleding koopt.

Dress to impress

Bijna 2 maanden nadat ”The Dress” viral ging, staat er opnieuw een jurkje in de spotlight. Deze keer geen discussie over welke kleur(en) de jurk heeft; dit jurkje viel op omdat het werd gedragen door niemand minder dan Jaden Smith! Jaden valt wel vaker op door zijn aparte uitspraken en kleding, maar nu lijkt het erop alsof hij een nieuwe trend probeert te starten. Uit een aantal recente Twitter- en Instagramberichten blijkt dat hij dol is op vrouwenkleding, sterker nog: hij schaamt zich er absoluut niet voor. Volgens anonieme bronnen experimenteert hij graag met kleding, wil hij altijd de nieuwste mode dragen en is hij zelfs van mening dat vrouwenkleding niet bestaat: “Het is geen meisjeskleding, maar gewoon kleding.” Jaden werd onlangs gezien in Los Angeles, waar hij een zwart jurkje met daaronder een korte spijkerbroek droeg. De outfit werd later op Twitter gepost:

Zo te zien staat Jaden helemaal achter zijn beslissing om jurkjes te dragen, klaar om de wereld te veroveren met wat lijkt op een nieuwe trend. Eerder deelde hij ook een foto op Instagram waarop hij te zien is in een zwart-wit gestreept jurkje van Topshop. Op Twitter kreeg de jonge acteur veel positieve reacties van volgers die blij zijn met zijn gewaagde kledingkeuze:

Toch staat niet iedereen te springen; veel mensen vinden het raar dat een jongen van 16 de straat op gaat in een jurk. Want:  jurkjes zijn toch voor meisjes!? 

Jurkjes voor mannen dé nieuwe trend?

Of dit dé nieuwe trend wordt en of wij er fan van zijn? Mwuah. Maar het sluit wel goed aan op een trend die je tegenwoordig vaak terug ziet in de modewereld; modehuizen en designers lijken af te willen van kleding die specifiek is gemaakt voor mannen of vrouwen. Tijdens de modeweken hebben we immers vaker mannencollecties voorbij zien komen waarin mannen vrouwelijke kleding dragen of vrouwelijke trekjes vertonen door make-up of styling. Dat is toch best ’n grote verandering op modegebied en zelfs het Britse warenhuis Selfridges ging erin mee door eerder met een genderneutraal concept op de markt te komen.

En Jaden? Die moeten we wel gelijk geven, want de kleding van Topshop is ook to die for. Wij willen er ook shoppen! Oké, hij was misschien altijd al een excentriekeling, maar het is in elk geval heel dapper dat hij dit aandurft en zich er niet voor schaamt. Misschien haal je hier wel inspiratie uit en trek je binnenkort ook iets uit de kast wat je eerst nooit aan durfde. Dus terwijl Jaden lekker geniet van z’n nieuwe garderobe, plannen wij alvast een tripje naar de Topshop. Óf kopen we het hier, online. Onze garderobe moet natuurlijk óók up to date zijn…

Lees ook

Jurkjes.nl maakt gebruik van cookies. Doorgaan betekent akkoord.