1. Home
  2. Inspiratie
  3. Laagjes over je jurk: zo doe je dat

Laagjes over je jurk: zo doe je dat

Door Sanne Van Der Ploeg - Donderdag 17 November 2016 | 18:49

Jurkjes blijven dragen in de herfst en winter, natuurlijk wil je dat! Wel is het een uitdaging om geen ijspegeltje te worden door de kou. Welke panty of maillot je aan doet is een gemakkelijke beslissing, maar een perfect matchend jasje vinden kan nog wel ‘s een struggle zijn. Wij gaan je leven een stukje makkelijker maken met de onderstaande tips.

Laagjes-over-je-jurk

Maxi-jurken

Maxi-jurken zijn superfijn voor in de winter, omdat je benen er dan ook lekker warm bij zitten. Een maxi-jurk zonder taille is grofweg een modelloos stuk stof, de taille maakt de jurk. Vaak zit deze ter hoogte van je navel of iets hoger. Met de taille in gedachte als belangrijkste deel van je jurk, werkt een kort jasje het beste.

Een kort jasje dat precies ter hoogte van de taille valt is eigenlijk wat je wilt. Zo blijft het model van de jurk goed zichtbaar, hallo zandloperfiguur!

Bij een kort jasje kun je denken aan een korte blazer, een spijkerjack of zelfs een bomberjack als dit bij jouw stijl en jurk past. Wat voor jasje het ook is, houd in gedachte dat het niet (te ver) over de taille van je jurk valt. Als de taille van je jurk heel hoog zit, net onder je boezem, dan zijn er moeilijk jasjes te vinden die zó kort én nog modieus zijn. Een sjaal om je schouders is voor dit probleem een goede oplossing!

Midi-jurkjes

Het jurkje dat net boven je knie valt staat supervrouwelijk en is daarom ook erg populair. Gelukkig is dit niet het moeilijkste model om te combineren met een jasje. Bij een midi-jurk past een jasje dat op je heupen, net boven je billen, valt perfect. Hierdoor komt je figuur supergoed uit de verf; vooral je heupen.

Vooral een smokingblazer doet het op midi-jurkjes erg goed. Blazers vallen vaak niet dicht, zoals spijkerjasjes dat wel doen. Hierdoor blijft het bovenstuk van je jurk nog goed zichtbaar en dat is natuurlijk het doel.

Wel geeft een blazer gelijk een zakelijke of juist chique
touch aan je outfit. Wil je jurkje eerder wat stoerder stijlen, dan is een leren jack jouw beste vriend.

Mini-jurkjes

Mini-jurkjes worden nog vaak gedragen in de koude seizoenen, vooral tijdens de kerstdagen. Superleuk natuurlijk, maar het is wel meer een uitdaging om bij dit model een leuk jasje te vinden. Mini-jurkjes zijn vaak of heel strak of juist heel zwierig aan de onderkant, denk aan een skaterdress of een A-lijn jurkje.

Bij een strak mini-jurkje is het leuk om te gaan voor een lang vest of lange blazer, dat een heel stuk over de onderkant van je jurkje valt. Hierdoor wordt je outfit niet helemaal een korte en strakke bedoening, maar ziet het geheel er lekker speels uit.

Als je een mini-jurkje met een zwierige onderkant wilt stylen, moet je in je achterhoofd houden dat de speelse onderkant de jurk maakt. Je moet dus zorgen dat je de onderkant van je jurk niet bedekt met een vest of jasje. Bij je mini-jurkje met een uitstaande losse onderkant kun je het beste weer gaan voor het korte jasje, zoals bij een maxi-jurk.

 

Shop de leukste jurkjes hier >>

Lees ook