1. Home
  2. Inspiratie
  3. Korte benen? Zó lijk je langer!

Korte benen? Zó lijk je langer!

Door Darcy Oerlemans - Donderdag 22 Maart 2018 | 09:04

Ben je niet gezegend met een paar lange stelten? En ben je stiekem jaloers op al die modellen met hun eindeloze benen? Gelukkig kun je jurk-wise genoeg trucjes uithalen die ervoor zorgen dat ook jouw korte benen tot aan de hemel reiken. Nou ja, bijna dan.

 

Optisch bedrog

Korte benen? Wie?! Door jurkjes te dragen met een taillelijn net onder je borsten, snoep je een paar extra centimeters van je bovenlichaam af en plak je ze zo, hup, aan je benen. Hetzelfde geldt als je een kort jasje draagt, dat eindigt in je taille. Je kunt je taille ook extra benadrukken met een tailleriempje. Wees ook vooral niet bang om voor een kort jurkje te kiezen. Je billen moeten wel goed bedekt blijven, natuurlijk, maar hoe meer been er onder dat jurkje vandaan komt, hoe langer je lijkt. Laat die knieën en bovenbenen maar zien!

Niet te breken

Om een gevoel van lengte te creëren moet je een verticale lijn in je outfit aanbrengen. Jurkjes met een verticale streep zijn daarom helemaal top. Wil je wel een printje, maar ben je geen fan van strepen, dan kun je die het best een jurk kiezen waarbij de print aan de bovenkant zit. Hiermee trek je de aandacht naar de bovenkant van je lichaam en weg van je niet-zo-lange benen. De rok van de jurk kun je het best zo rustig mogelijk houden, en dit geldt ook voor je benen: draag je een panty, kies dan voor dezelfde kleur als het onderste deel van je jurk, om te voorkomen dat je de outfit – en daarmee je lengte – ‘breekt’.  

Voor de hak liggend

De meest logische tip: draag hakken! Je lijkt dan niet alleen langer; je bént het ook. Wil je de verticale lijn helemaal doortrekken, kies dan een paar hakken in dezelfde kleur als de onderkant van je jurk en je panty. 

Niet doen!

Pas op met midi-jurken. Meestal lijkt het alsof je benen zijn afgezaagd, en dat is wel het laatste wat je wil. En hoe leuk een maxi-jurk in de zomer ook kan zijn, voor jou is het niet erg praktisch, omdat het een gevaarlijke (en vieze) situatie wordt als-ie over de grond sleept. Zorg er ook voor dat je jurk niet te wijd uitloopt. Te veel volume aan de onderkant vestigt extra aandacht op de verkeerde plaatsen. Hetzelfde geldt voor glimmende panty’s of leggings in opvallende prints.

ASOS Petite

Ken je dat trouwens, dat je met je korte pootjes een leuk kort jurkje bestelt, maar dat-ie bij jou minstens tot op je knieën valt? Met ASOS Petite heb je daar gelukkig geen last van. Deze lijn is speciaal voor vrouwen onder de 1 meter 60, en helemaal afgestemd op jouw verhoudingen. 

Zeg maar dag tegen korten benen, want met deze tips garanderen wij je dat je er langer zal lijken!

Beeld cc: Cute and Little
Lees ook