1. Home
  2. Inspiratie
  3. Kerst op kantoor: zo doe je dat!

Kerst op kantoor: zo doe je dat!

Door Sanne Van Der Ploeg - Woensdag 14 December 2016 | 12:46

Heel leuk, kerst vieren op kantoor, maar eerlijk is eerlijk: het doet een hoop vragen opborrelen. Wat kan wel en wat niet? Mag je jurk heel feestelijk zijn of blijf je bij het zakelijke? En als je gelijk door moet van werk naar het feest, wat doe je dan? Wij verlossen je van de stress: lees verder voor antwoord op al je vragen.

kerst op kantoor: zo doe je dat

HELP! Ik ben uitgenodigd op een kerstborrel bij klanten. Hoeveel glitter is geoorloofd?

Het is kerst, dus glitters zijn meer dan welkom. Alleen niet veel mensen durven all the way te gaan: als jij zo’n durfal bent die het wel doet, ben je waarschijnlijk de enige. Je bent met je jurk dan gelijk het middelpunt van de aandacht. De vraag is of je dat moet willen, op een kerstborrel bij klanten…

Glitterdetails
Wellicht kun je het iets rustiger aan doen met glitters voor deze keer: bewaar de glitterjurk voor een ander feest en kies voor een jurk met glitterdetails. Ook lekker shiny, maar niet schreeuwend om aandacht.

Open bar
Psstt… we weten hoe verleidelijk zo’n open bar is, maar onthoud: met een glitterpak ben je in elk geval nog een strálend middelpunt, maar met een borrel teveel op… Die kan je nog lang achtervolgen. Dus eh, easy on the drinks!

 

HELP! Kan ik mijn lievelingsfeestjurk met diep decolleté aan naar het kerstdiner van werk?

Het is niet heel erg gepast, als jij je een enorme inkijk rondshowt in het gezelschap van je collega’s (en bazen). Zo informeel als een avondje uit met de meiden is deze gelegenheid niet, het blijft een semi-zakelijke happening. Met een subtiele decolleté is niks mis, zolang het classy blijft en niet té sexy is.

Oplossing
Als je toch echt je lievelingsjurk aan wilt, kun je het probleem van te veel bloot creatief oplossen. Wat dacht je van een glitterhemdje met spaghettibandjes onder je jurk? Je decolleté maakt plaats voor een extra ‘kerstig’ detail. Geen fan van glitters? Kies dan voor fluweel, satijn of een andere mooie passende stof. Is een hemdje niet jouw ding? Een mooi sjaaltje of grote statementketting kan de inkijk ook verdoezelen.

 

HELP! Ik moet rechtstreeks van werk naar een kerstfeestje: wat trek ik aan die dag?

Kiezen voor een jurkje dat zakelijk én feestelijk is, is de makkelijkste optie. Zo val je op beide gelegenheden (werk en het kerstfeest) in de smaak. Vooral een LBD is ideaal om deze truc uit te halen. ‘s Avonds een tikkie feestelijker dan op kantoor? Neem een mooi, opvallend sieraad mee in je handtas, en switch van plat naar hak; zo start je de avond niet met zere voeten.

Verrassing
Wil je je collega’s écht verrassen, dan neem je je feestjurk mee en kleed je je na werk snel om. Let op: een jurk die niet snel kreukelt is in dit geval wel handig. Verder raden we je aan om je alvast voor een deel feestproof te maken in de ochtend: trek je panty (en een comfi longsleevejurkje) aan en zorg dat je haren en make-up gefikst zijn. Vlak voor vertrek je neus nog even snel poederen is makkelijker dan heel je gezicht nog beschilderen. Ook hoef je zo de pantystruggle niet aan te gaan in een hokje waarin je amper je kont kunt keren. Neem trouwens voor de zekerheid een extra panty mee; zo ben je die ladders te slim af.

Eten
Los van je outfit: je moet rechtstreeks van werk naar het feestje, je hebt dus weinig tot geen tijd om te eten. Zorg dat je daarom ook iets extra’s te eten meeneemt, zodat je niet de neiging krijgt om als een gek de hele hapjestafel leeg te schransen op het feest.

 

HELP! Kan ik het jurkje dat ik vorig jaar naar het kerstfeest van werk droeg dit jaar weer aan?

Alles kan, zolang jij je er prettig bij voelt. Er zijn geen geschreven regels over wat wel of niet kan (natuurlijk). Als jij je onzeker voelt bij het idee om nog een keer dezelfde kerstjurk aan te doen, waarom dan niet een nieuwe aanschaffen? Maak je vooral geen zorgen om de prijs, want kerstjurkjes hoeven helemaal niet duur te zijn! Er zijn veel leuke kerstjurkjes verkrijgbaar onder 25 euro! 

Gewoon doen
Als jij je er goed bij voelt om het jurkje van vorig jaar te dragen, dan moet je dat vooral doen! Velen zullen het niet eens opmerken (vooral niet als je veel mannelijke collega’s hebt). Wat je kan doen om te zorgen dat je look niet helemaal hetzelfde is als vorig jaar, is de rest allemaal anders doen. Dus: andere hakken, sieraden, make-up en misschien zelfs een andere coupe. Oh en vergeet een dosis zelfvertrouwen niet, dan zit je hoe dan ook goed!

Shop de leukste kerstjurkjes >>

Lees ook