1. Home
  2. Inspiratie
  3. Kantooroutfits: variëren kun je leren

Kantooroutfits: variëren kun je leren

Door Britte Kramer - Woensdag 04 Mei 2016 | 16:16

Vergaderingen, sollicitatiegesprekken en externe afspraken; grofweg het dagelijks ritme van de vrouw-met-kantoorbaan. Je kleding is je visitekaartje, het bepaalt grotendeels die eerste indruk die zo belangrijk is. Maar iedere dag wéér dressen om te impressen, da’s best een opgave. Jurkjes.nl to the rescue: met deze tips heb jij elke ochtend inspiratie.

Kantooroutfits
1. Eén jurk, veel kleuren
Soms heb je het geluk dat je die perfecte jurk voor op kantoor vindt. Hij zit lekker, hij kreukt niet als je gaat zitten en hij is chique, maar niet té. Hoe geweldig deze ene jurk ook is, je kunt ‘m hoogstens een dag per week aan. Nog vier werkdagen om te vullen, dus. De tip: koop je lievelingsjurk in meerdere kleuren! 

2. Jurk combineren
Als er elke dag van je verwacht wordt dat je er tiptop uitziet, kan het lastig zijn om nog plezier te beleven aan het uitzoeken van leuke outfits. Maar er is een heel simpel trucje om er elke dag weer anders uit te zien, met dezelfde jurk: werk met laagjes! Draag de ene dag een jasje over je jurk, tover ‘m daarna om in een rok door er een truitje overheen te dragen, en op dag drie combineer je je jurk met een lang vest en een riem voor weer een totaal andere look. De mogelijkheden met zakelijke jurken zijn eindeloos!

3. Jurk met bloemen
De ideale oplossing voor ladies met een kantoorbaan is de jurk met bloemenprint. Want zeg nou zelf, elke bloemenprint lijkt toch wel een beetje op een andere bloemenprint? Daar mag je best wel eens misbruik van maken, in de trant van: ‘Nee joh, die van gister had rode bloemen, en deze zijn roze!’ Dat het stiekem wel dezelfde jurk is, blijft jouw geheimpje. Voor de fans van zakelijke, fleurige exemplaren is Ted Baker een aanrader. Niet de goedkoopste, maar dan heb je wel een prachtige jurk van topkwaliteit.

Lees ook