1. Home
  2. Inspiratie
  3. Jurkjes voor kleine vrouwen? Hier vind je ze!

Jurkjes voor kleine vrouwen? Hier vind je ze!

Door Arantxa Brammerloo - Vrijdag 03 Maart 2017 | 13:32

Kleine vrouwen hebben het soms zwaar te verduren. Als modeliefhebber wil je natuurlijk graag de nieuwste trends kunnen dragen, maar als je klein en tenger bent is de juiste kleding vinden vaak een lastige taak. Dus ben jij 1,65 meter of korter? Dan is dit blog voor jou! 

Jurkjes-voor-kleine-vrouwen

Jurkjes voor kleine vrouwen

Als kleine vrouw kom je dagelijks voor heel wat uitdagingen te staan. Broeken die altijd te lang zijn, jassen waar je bijna in verdrinkt en oversized T-shirts die ineens als een maxi-jurk zitten; het zijn allemaal dingen waar je regelmatig mee moet dealen. Voor jou is ‘gewoon’ even een jurkje kopen bij Zalando of Forever21 niet altijd een optie, en zeker niet online.

Klein maar fijn

Onder ‘klein’ of ‘kort’ verstaan we alle vrouwen met een lengte van 1,65 meter of korter. In principe scheelt het maar vier centimeter met het landelijk gemiddelde, maar de proporties van vrouwen met een fijn lichaam wijken daar vaak ook van af. Je kunt bijvoorbeeld 1,62 meter lang zijn en een curvy lichaam hebben. Gelukkig zijn er genoeg winkels en webshops waar je jurkjes voor kleine vrouwen kunt shoppen! Hieronder vind je de leukste (web)shops met een petitelijn.

Vero Moda Petite
Bij Vero Moda Petite kun je naar hartenlust jurkjes in kleine maten shoppen. Skaterjurkjes, cocktailjurkjes en ja, zelfs maxi-jurken… Speciaal voor dames van 1,65 meter en korter. Vero Moda Petite heeft een héél uitgebreid aanbod, dus eh: je komt niks ’te kort’!

Miss Selfridge
Wij worden vrolijk van de petitelijn van Miss Selfridge! Je vind er eigentijdse, betaalbare jurkjes, gecombineerd met typische Britse elegantie. T-shirt-jurkjes, bodycons en classy basics… Bij Miss Selfridge shop je moeiteloos jurkjes voor kleine vrouwen tegen een zacht prijsje.

Miss Etam
Trots van eigen bodem: Miss Etam! Dit Nederlandse merk voelt mee met kleine vrouwen en heeft daarom de Etam Kort-collectie, speciaal voor de kleinere vrouw met een lengte tussen de 157 en 164 centimeter. De collectie is online te bestellen, maar je kunt uiteraard ook een bezoekje brengen aan een filiaal van Miss Etam. Zeker het proberen waard!

Dorothy Perkins
Bij Dorothy Perkins vind je vooral jurkjes die geschikt zijn voor kantoor. Zie je meteen grijzemuizenoutfits voor je? Think again! De Dorothy Perkins-petitelijn biedt o.a. cocktailjurkjes, vrolijke designs en zelfs voor een mooie pencil dress kun je terecht bij Dorothy Perkins.

Maar ook:
City Goddess PetiteFashion Union Petite, Glamorous Petite, Jarlo Petite, John Zack PetiteLittle Mistress Petite, Maya Petite, Missguided Petite, Naanaa Petite, New Look Petite , Noisey May Petite, Paper Dolls Petite, Chi Chi London PetiteTFNC Petite, True Decadence Petite, Vero Moda Petite, White Cove Petite en Yumi Petite.

Dat zeggen we: genoeg keus. Dus wacht niet langer en shop vandaag nog een jurkje uit een van de petitecollecties!

Lees ook

Jurkjes.nl maakt gebruik van cookies. Doorgaan betekent akkoord.