1. Home
  2. Inspiratie
  3. Jurkjes voor kleine vrouwen? Hier vind je ze! + 6 stylingtips

Jurkjes voor kleine vrouwen? Hier vind je ze! + 6 stylingtips

Door Arantxa Brammerloo - Vrijdag 03 Maart 2017 | 13:32

Jurkjes-voor-kleine-vrouwen

Kleine vrouwen hebben het soms zwaar te verduren. Als modeliefhebber wil je natuurlijk graag de nieuwste trends kunnen dragen, maar als je klein en tenger bent is de juiste kleding vinden vaak een lastige taak. Of je nu op zoek bent naar een casual zomerjurk of een elegante avondjurk, met deze tips zal je zeker stralen in je jurk. Ben jij 1,65 meter of korter? Dan is dit blog voor jou! 

Klein maar fijn

Onder ‘klein’ of ‘kort’ verstaan we alle vrouwen met een lengte van 1,65 meter of korter. In principe scheelt het maar vier centimeter met het landelijk gemiddelde, maar de proporties van vrouwen met een fijn lichaam wijken daar vaak ook van af. Je kunt bijvoorbeeld 1,62 meter lang zijn en een curvy lichaam hebben. Gelukkig zijn er genoeg winkels en webshops waar je jurkjes voor kleine vrouwen kunt shoppen! Hierbij 5 tips voor als je wat kleiner bent.

1. Ga voor een a-lijn jurk

Een a-lijn jurk is smaller bij de borst en loopt wijd uit naar beneden. Dit maakt het lichaam langer en creëert een mooie proportie.

2. Kies de juiste lengte

Een jurk die net boven of net onder de knie valt, is perfect voor kleine vrouwen. Dit zorgt ervoor dat de benen langer lijken.

3. Vermijd te veel stof

Te veel stof kan overweldigend zijn voor kleine vrouwen. Kies daarom voor een jurk met een eenvoudig ontwerp en een lichte stof.

4. Kies de juiste print

Kleine prints zijn beter voor kleine vrouwen dan grote prints. Een te grote print kan ervoor zorgen dat je figuur verloren gaat.

5. Draag hoge hakken

Hakken kunnen je lichaam langer maken en je figuur beter laten uitkomen. Kies daarom voor hoge hakken om je benen langer te laten lijken.

6. Ga op zoek naar merken met een petite-lijn

Er zijn verschillende merken die een Petite lijn aanbieden, hier zijn enkele voorbeelden:

  • Topshop Petite: Topshop biedt een speciale lijn voor petite vrouwen aan, met maten die specifiek zijn ontworpen voor vrouwen onder de 1.60m.
  • ASOS Petite: ASOS heeft een uitgebreide collectie aan petite kleding, waaronder ook jurkjes. Ze bieden verschillende stijlen aan, van casual tot chique.
  • H&M Petite: H&M heeft ook een speciale lijn voor petite vrouwen, genaamd H&M Petite. Hier vind je jurkjes in verschillende stijlen en maten.
  • Miss Selfridge Petite: Miss Selfridge heeft een petite collectie die speciaal is ontworpen voor vrouwen onder de 1.60m. Hier vind je een ruime keuze aan jurkjes voor elke gelegenheid.
  • New Look Petite: New Look biedt ook een petite lijn aan, met trendy en betaalbare jurkjes voor kleine vrouwen.

Lees ook