1. Home
  2. Inspiratie
  3. Dit is de mooiste feestjurk voor jouw figuur

Dit is de mooiste feestjurk voor jouw figuur

Door Britte Kramer - donderdag 08 december 2016 | 14:23

Omdat kerst heerlijk is, maar soms ook behoorlijk ingewikkeld kan zijn – want: wat trek je aan naar feestjes, etentjes en familiebezoeken – gaan we het iets makkelijker voor je maken. Zie hier: de ultieme tips voor het vinden van de feestjurk die bij jou past!

feestjurk figuur

Je zandloperfiguur accentueren
Tip 1. Gezegend met een zandloper? Laat ‘m dan zien! Subtiel met een accentuerend jurkje of duidelijker met een ceintuur – niet te strak natuurlijk, want je moet nog zitten (en eten).
Tip 2. Balanceer je blootheid. Je kunt best voor een lage ronde hals gaan, maar kies dan een jurk die op de knie valt (en niet korter, dus).
Tip 3. Laat je niet verleiden tot té strakke jurkjes. Hoewel je absoluut je mooie figuur mag showen, is het een stuk minder classy (en een tikje goedkoop) als je jurkje duidelijk te strak is.

Vorm geven aan een recht figuur
Tip 1. Vals spelen is geoorloofd: riempjes in de taille, peplums en ruches op preciés de juiste plaatsen geven je wat extra body. Ze hebben bovendien een feestelijk effect.
Tip 2. Hoewel het verleidelijk is om je figuur te verstoppen in wijdere kleding, heeft dit vaak een averechts effect. Er zit een behoorlijke ruimte tussen ‘leuk oversized’ en ‘hobbezak’. Vermijd dus vooral te wijde jurken.
Tip 3. Ben je bang dat je er saai uit zult zien in een jurk, omdat je niet echt curves hebt? Kies dan voor een vrolijke, kleurrijke print. Zo blaas je extra leven in je outfit.

feestjurk figuur

Haal het maximale uit je lengte
Tip 1. Show them legs! Die lange benen moet je niet verstoppen, ze zijn namelijk het allermooiste aan jouw figuur. Een midi-jurk met (hoge) hakken is gegarandeerd een succes. Ook een mini-jurkje kan het goed doen, maar kijk uit dat het niet een te kort (en bloot) geheel wordt. Je benen zijn je trots, maar ze van begin tot eind showen is ook weer niet nodig.
Tip 2. Stijlvol en tegelijkertijd sexy? Ga voor een maxi-jurk met een hoge split op een mooi stel hakken. De perfecte outfit voor bij jouw lengte: alle ogen op jou! 
Tip 3. Kijk uit met oversized jurkjes. Waarom? Oversized is bij jou minder oversized dan het zou moeten zijn. Het lijkt daardoor eerder een net niet passend jurkje dan een oversized jurkje.

Klein maar fijn
Tip 1. Midi is een no go als je klein bent, want je benen lijken er vaak alleen maar korter door. Kies een jurkje dat boven je knie valt, of ga gewoon meteen voor die glitter-maxi-jurk.
Tip 2. Zorg dat je een jurkje kiest dat je ook écht past. In een jurk die te lang of te wijd is, lijk je net een klein meisje op een verkleedpartijtje. En we weten heus wel dat het lastig is, maar de kleermaker kan gelukkig ook veel wonderen verrichten.
Tip 3. Pas op met laagjes. Als petite madame lijk je al gauw erg ‘gevuld’ als je veel lagen of hele dikke stoffen draagt. Voorkom dus dat je verdwijnt in je outfit.
Ladies met korte benen vinden hier nog meer tips!

Wehkamp geeft je met deze feestjurkenwijzer nog meer tips. Bekijk als voorproef alvast dit filmpje:

Gelijk zin gekregen om te shoppen? Kijk dan snel tussen de kerstjurkjes of de feestjurkjes. De jurkjes in dit artikel zijn van Free People. Op zoek naar iets chics? We hebben ook prachtige avondjurken! Of wat dacht je van een giga-glimmende glitterjurk? GO!

Lees ook

Jurkjes.nl maakt gebruik van cookies. Doorgaan betekent akkoord.