1. Home
  2. Inspiratie
  3. How to: je feestjurk het hele jaar dragen

How to: je feestjurk het hele jaar dragen

Door Sanne Van Der Ploeg - Vrijdag 06 Januari 2017 | 17:23

O nee, de feestdagen zijn voorbij: geen reden meer om je allermooiste feestjurk uit de kast te trekken – of een mooie uit de SALE te scoren… Althans, dat zou je denken. Je kunt zo’n jurk veel vaker aan dan je denkt. Er zijn genoeg trucjes om dat mooie glitter- of cocktailexemplaar in te laten blenden op verschillende gelegenheden.

How to: je feestjurk vaker dragen
Hier draag je ‘m:

Het meest voor de hand liggend zijn natuurlijk de gelegenheden waar je je altijd al voor optut. Denk: een avondje stappen met de meiden, een romantisch diner met je date, een verjaardagsfeestje of een bruiloft. Het verbloemen van de feestjurk is dan niet eens zozeer nodig, want er is niks mis met opvallen bij zo’n happening.

Goed, dit had je zelf ook wel kunnen bedenken. Máár: je kan je feestjurk zo combineren, dat je ‘m zelfs op dagelijkse basis zou kunnen dragen. Hoe dan?! Tja… geheim van de smid. En dat gaan we lekker met jou delen.

Zo draag je ‘m:

De glitterjurk

Compleet in glitters gehuld naar werk gaan, dat kan toch niet? O jawel, je kan je glitterjurk gewoon uit de kast trekken op maandagochtend. Laagjes helpen je om de opvallende jurk een subtieler karakter te geven. Dit is in 2017 een heuse trend, en dat komt supergoed uit! Creëer een compleet nieuwe look door een basic jumper over je glitterjurkje te dragen. Hallo leuke glitterrok!

De galajurk

Niet alleen bij een glitterjurkje werkt deze truc: ook je galajurk kan aan dankzij layering. Vaak is de bovenkant van een galajurk (bedekt met glitters, kralen of borduursels) het opvallendste gedeelte: dat wil je dus wegwerken. Wees creatief: verdoezel de chique uitstraling met een T-shirt of trui over je jurk, en eventueel met zelfs daarover nog een jasje. Qua materiaal en ‘vibe’: hoe meer contrast hoe beter. Je vriends’ grote sportsweater over die lange satijnen jurk? Yes, yes, yes!

De cocktailjurk

Ook cocktailjurkjes zijn superfeestelijk; met een paar killer heels en mooie make-up is het de ultimate party look. Om zo’n jurkje op dagelijkse basis te kunnen dragen, is het doel om ‘m minder ‘party’ te maken. Ruil daarom de hakken in voor sneakers en houd je make-up naturel. Om de feestelijke vibes nog meer te verbloemen, draag je een casual (spijker of leren) jasje over je jurk. Moeite met een bijpassend bovenstuk vinden? Lees dan hier hoe je het perfecte jasje voor op jouw jurk vindt.

De sexy jurk

Supersexy, zo’n (korte) jurk met lage V-hals, cut out in de taille of blote schouder(s). Heel leuk voor op een feestje, maar helaas op dagelijkse basis een beetje ongepast. Niet getreurd, ook dit los je gemakkelijk op. Draag een onderjurk onder je sexy jurkje, zodat je decolleté en andere blote delen bedekt worden. Om minder aandacht op je benen te vestigen, draag je een dikke panty of maillot. Of zelfs een legging, want ook dát mag weer, anno 2017. Je blote schouders verberg je onder een mooi bijpassend jasje. Easy peasy!

Lees ook