1. Home
  2. Inspiratie
  3. De perfecte jurk voor een bruiloft

De perfecte jurk voor een bruiloft

Door Marise Doeve - Woensdag 08 Maart 2017 | 14:34

Je bent uitgenodigd voor een bruiloft? Hartstikke leuk, natuurlijk, maar HELP: wat trek je in hemelsnaam aan?! Er schiet van alles door je hoofd: wit is een no go, net als een te kort jurkje, en oh, stel je vóór dat je de bruid outshinet… Zit jij al met de handen in het haar? No worries – wij helpen jou bij de zoektocht naar de perfecte jurk voor een bruiloft!

De perfecte jurk voor een bruiloft gast | Jurkjes.nl

Waar begin je?

Logisch: bij de uitnodiging! De uitnodiging voor de bruiloft is de sleutel tot succes bij de zoektocht naar een perfecte jurk voor de bruiloft; onderwerp deze dus vooral aan een grondige inspectie. Niet alleen vertelt-ie je of er een dresscode is, maar ook waar en wanneer het feest plaatsvindt. Uit de opmaak van de uitnodiging blijkt bovendien vaak welke sfeer het bruidspaar voor ogen heeft – allemaal essentiële informatie voor een perfecte bruiloftsoutfit!

Bruiloft voor gasten

Locatie bruiloft
Trouwlocaties zijn er in alle soorten en maten, en dus is het van enorm belang om te weten waar jij jouw feestoutfit zal gaan dragen. Zie je jezelf al stuntelen met je hoge hakken op het strand? Of in je basic jurkje door een chique landhuis wandelen? Je begrijpt het waarschijnlijk al: waar de bruiloft wordt gehouden is ontzettend belangrijk bij het selecteren van je outfit. Denk hierbij ook na over de mogelijke zit- en staplaatsen op de locatie: dezelfde jurk ziet er ineens heel anders uit als je zit (Was dat buikje er altijd al? Misschien toch een onderjurkje…) en bij veel staan zullen je voeten het je in dank afnemen als je in plaats van high heels ballerina’s of enkellaarsjes draagt.

Datum bruiloft
De weergoden doen helaas toch wel wat ze doen, maar door stil te staan bij de datum van de bruiloft (en wellicht Google even te vragen wat de gemiddelde temperatuur in mei is), kun je een aardige inschatting maken van het weer. Blijkt het op de dag zelf toch wat minder dan gehoopt, dan kun je altijd nog met laagjes werken – een mouwloze jurk of eentje met korte mouwen leent zich hier het best voor en is dus altijd een goede keuze.

De stijl
Ken je het bruidspaar goed? Dan weet je vast wel wat zij van hun gasten verwachten qua outfit: chic, casual, of een beetje van beide. Probeer hier met je kleding voor de bruiloft altijd rekening mee te houden. Ben je bang dat je overdressed bent? Vergeet dan niet dat iedereen heus wel wat meer uit de kast zal trekken op zo’n speciale dag, maar vraag je altijd af of de bruid nog steeds meer zal opvallen dan jij – je wilt niet degene zijn die alle aandacht van de bruid afleidt.

Dresscode op basis van kleur | Jurk voor bruiloft

Dresscode bruiloft

Ken je het bruidspaar niet zo goed, dan ben je waarschijnlijk extra blij als er op de uitnodiging een dresscode, oftewel een kledingvoorschrift, wordt meegegeven. Misschien heeft het stel een bepaalde kleur of trend voor ogen, of wordt er voor een meer formele dresscode gekozen, zoals black tie, white tie of tenue de ville. Mocht er een dresscode zijn, hou je hier dan altijd aan! Niet alleen is het voor het bruidspaar fijn als het plaatje van hun trouwdag helemaal ‘klopt’, ook voel jij je waarschijnlijk alleen maar ongemakkelijk als je als enige geen rood draagt, zoals gevraagd.

Nog even over die dresscodes: die zijn misschien niet altijd even duidelijk. White tie is de meest formele dresscode, waarbij in principe wordt verwacht dat je je mooiste (en vooral een lange) galajurk uit de kast trekt. Vind je dat echt tien keer niks, dan is het tegenwoordig gelukkig ook redelijk geaccepteerd om bij white tie in een cocktailjurkje te verschijnen. Bij black tie draait het simpelweg om feest: kort of lang is aan jou, zolang het jurkje maar feestelijk en formeel is. Is de dresscode tenue de ville, dan hoeft het niet zo formeel. Een nette jurk of zelfs een broekpak of mantelpak zijn hier al gauw goed. Twijfel je of je outfit bij de dresscode past? Check het dan altijd bij de ceremoniemeester.

Do’s & Don’ts

Da’s een heleboel info, hè? Maar niemand heeft dan ook gezegd dat het makkelijk zou worden om de perfecte jurk voor een bruiloft te vinden. En nu hebben we het nog niet eens over alle ongeschreven regels gehad… Zullen we de belangrijkste do’s en don’ts ook nog even op een rijtje zetten?

Do’s
–     Kleur! Het is een vrolijke dag en daar hoort een kleurrijke outfit bij.
–     Mooie stoffen zoals zijde en fluweel geven een feestelijke en rijke uitstraling.
–     Neem een paar reserveschoenen mee als je twijfelt of je het redt op je hakken.
–     Zorg voor een panty-emergency-pakket (nagellak of haarspray).
–     Bij een diep decolleté gebruik je Magic Fashion Tape om alles op z’n plek te houden.

Don’ts
–    Een witte jurk – jouw kans om wit te dragen komt heus nog wel (of is al geweest).
–    Ook een zwarte jurk is niet zo feestelijk en wordt meestal niet erg gewaardeerd.
–    Te korte of te sexy jurkjes zijn meestal geen goed idee, dus ook niet op een bruiloft.
–    Last but not least:  hoge hakken niet aan jou besteed? Doe het dan ook gewoon niet!

Zo, jij bent er helemaal klaar voor! Dan kan het feest nu beginnen – en dan bedoelen we natuurlijk het shoppen. Bekijk alle jurkjes voor een bruiloft, of neem een kijkje bij onze cocktailjurkjes, feestjurken of zomerjurkjes. Kom je er nog steeds niet helemaal uit, of heb je advies nodig? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

 

Lees ook

Jurkjes.nl maakt gebruik van cookies. Doorgaan betekent akkoord.