1. Home
  2. Inspiratie
  3. Broek versus jurk

Broek versus jurk

Door Britte Kramer - Maandag 13 Juni 2016 | 17:14

Broek of jurk? Het is nogal een beslissing, iedere ochtend weer. Een die min of meer bepaalt hoe je je de rest van de dag voelt, die bepaalt hoe anderen je zien, en een die je misschien zelfs beperkingen oplegt (Kan je met die spijkerbroek naar een onverwachte netwerkborrel? En als je date je spontaan mee neemt op avontuur, hoe charmant spring je dan met die maxi-jurk over een boshekje heen?).

broek versus jurk

Wij hier vinden weinig zo leuk als spelen met kleding, en vooral met hoe anders je je kan voelen in een andere stijl kleding. Vandaar dat het bij ons ook om het even is, denken we: jurk en broek. (Oké, oké: met een lichte voorkeur voor de jurk misschien…)

Toch zijn er ook heel wat mensen die je kunt uittekenen in een van de twee. Van die typische broekentypes, die je met je grootste fantasie nog niet in een jurk kunt zien. En van die absolute jurkenmeisjes, die totaal zichzelf niet meer zouden zijn met een broek aan.

Wij hier vonden het een onderzoekje waard. Zijn jullie allemaal echt zo verzot op jurkjes, of trekken jullie net zo lief een broek aan?

We voelden wat bezoekers aan de tand en tot onze verbazing concludeerden we dat weinig vrouwen van twee walletjes eten; bijna elke vrouw – die we spraken – heeft een sterke voorkeur, en weet intuïtief of ze dan wel een ‘jurkenmeisje’, dan wel een ‘broekenmeisje’ is. We verzamelden de meest overtuigende quotes.

jurk versus broek
En nu jij: broekenvrouw of jurkenmeisje?

Lees ook