1. Home
  2. Inspiratie
  3. 9 jurkjesproblemen, en hoe je ze oplost!

9 jurkjesproblemen, en hoe je ze oplost!

Door Darcy Oerlemans - Maandag 05 Oktober 2015 | 14:58

Eerlijk is eerlijk: soms kan een jurk best even onhandig zijn. Negen struggles waar je absoluut mee te maken krijgt als je vaak jurkjes draagt, en natuurlijk hoe je ermee om moet gaan!

 

Fietsen met een jurk

1/ Natte benen in de herfst en bevroren benen in de winter
Oplossing: draag een thermolegging! Ziet er hetzelfde uit als een dikke panty, maar is veel warmer. Geen kip die het verschil ziet.

2/ Draag je toch een panty, dan heb je na een uur al een ladder
Oplossing: zorg dat je altijd een panty-overlevingspakket in je tas hebt (denk: nagellak/haarspray/zwarte stift/extra panty).

3/ Fietsen met een jurk
Oplossing: Heb je een maxi-jurk, dan mag die natuurlijk niet tussen de spaken komen. Handig trucje: gebruik een haarelastiek om de jurk op knielengte omhoog te knopen. Pas wel op met stoffen die snel gaan kreuken. Korte jurk? Gebruik dan een muntje. Pak de voor- en achterkant van je jurk en stop het muntje ertussen. Elastiekje eromheen en hoppa! Je jurk is een soort broekje geworden. Geen gênante onderbroekmomentjes meer, en je ziet er niks van.

4/ Die windvlaag die je jurkje omhoog zwiept à la Marilyn Monroe.
Oplossing: Geen zorgen, dit overkomt iedereen wel eens. Als je in een erg zwierig jurkje de deur uit gaat, kun je er ook een broekje onder dragen. Verbergt niet alleen je onderbroek, maar houdt ook eventuele panty’s omhoog. Handig!

5/ Mensen onder je op de roltrap die een glimp opvangen van je billen. Oeps!
Oplossing: Draai (heel subtiel) een kwartslag, zodat je met je billen tegen de zijkant van de roltrap staat. Problem solved!

6/ ‘Is-ie niet te kort?’ Vooral dames met ronde billen maken mee dat jurkjes aan de voorkant prima zijn, maar aan de achterkant omhoog wippen.
Oplossing: Doe de test! Kun je je armen optillen zonder dat je onderbroek tevoorschijn komt? Ga er dan voor! Ook handig: jurkjes die aan de achterkant langer zijn dan aan de voorkant, zoals deze drie hieronder.

Jurken

7/ Je wil een jurkje aan, maar bent vergeten je benen te scheren. En ongeschoren benen onder een panty zijn natuurlijk not done.
Oplossing: Draag een panty met meer denier die niet doorschijnt, of draag hoge sokken (of overknee-laarzen!) over je panty.

8/ Je nieuwe jurkje heeft een blote rug. Oei, welke beha moet je nu aan?
Oplossing: Je hebt natuurlijk van die plak-beha’s, maar of dat nou zo comfortabel is? Gelukkig kun je heel simpel zelf een beha in elkaar knutselen die geschikt is voor blote ruggen. Benieuwd hoe? Bekijk hier het filmpje!

9/ Last but not least (at all), bukken!
Oplossing: Bukken is niet altijd even makkelijk als je een jurk aanhebt. Om te voorkomen dat je onderbroek of billen tevoorschijn komen, moet je op een andere manier bukken. Buig niet voorover, maar zak door je knieën, recht naar beneden. Hartstikke elegant!

Shop jurkjes zonder problemen hier

LEES OOK:
10 dingen die alleen échte jurkenmeisjes begrijpen >>
Drie tomboys maken de jurkenproblemen ook mee! >>
Sommige jurkjes zijn onmisbaar! Heb jij ze alle 7? >>

Lees ook